Bloedroof

Affiche BloedroofMedea en Jason gaan uit elkaar. Jason kan trouwen met de dochter van koning Kreon en zo weer machtig worden. Hoewel Medea altijd aan zijn zijde heeft gestaan en zelfs haar eigen familie voor hem verraadde, is dat iets wat zij niet kan geven. En ze kan natuurlijk ook niet terug naar huis.

Wat doet Jasons verraad met haar? Wat spookt er door haar hoofd in die laatste momenten voor- en nadat ze een verschrikkelijk besluit neemt? In deze moderne bewerking van de klassieke tragedie Medea, nemen we een kijkje in de gedachten van een van de bekendste Westerse toneelfiguren.
——
De Griekse toneelschrijver Euripides schreef Medea in 431 v. Chr. Hij baseerde zich op de mythe van Jason en het Gulden Vlies.

Prins Jason moet vluchten als zijn vader wordt afgezet als koning van Iolkos. Een voorspelling laat de nieuwe koning Pelias echter weten dat Jason ooit zal terugkeren om de troon weer over te nemen. Pelias probeert het lot te slim af te zijn door de prins bij terugkomst op een onmogelijke missie te sturen. Als Jason het legendarische Gulden Vlies weer terugbrengt naar Iolkos, krijgt hij de troon.

Met behulp van Medea, de dochter van de koning die het Gulden Vlies heeft, lukt het hem. Haar vader ontsteekt in woede en Medea moet met Jason haar thuisland ontvluchten. Terug in Iolkos doodt Medea Pelias, maar hierdoor worden ze ook hier weggejaagd. Ze vinden met hun twee zoontjes onderdak bij koning Kreon. Dan neemt Jason een fataal besluit…

Speellijst:

Zaterdag 27 januariGIGANT, zaal Walvis, Apeldoorn20.00 uurBestel kaarten >>
Zaterdag 10 februariKulturhus, Epe20.00 uurBestel kaarten >>
Zaterdag 24 februariParc Spelderholt, Beekbergen20.00 uurBestel kaarten >>

CAST & CREW

MedeaAnnemieke Wassink
JasonMichaël Zwaaf
Creon / bewaker 1Charles van Mierlo
Aegeus / bode / bewaker 2Benjamin van Overbeek
VoedsterRia van Zomeren
LeraarEltjo Herder
Hyena 1Carlo Spijk
Hyena 2Ronald Nijman
RegieGerard de Jong
ProductieEltjo Herder, Ilse Jansen
MuziekMuziekvereniging DAP: Renate Buitenhuis, Christiaan Cortes, Gerwin Bosch