Een pompstation

Bij een benzinepomp, die aan een inmiddels afgesloten weg ligt, wonen een moeder en haar drie dochters. Alle vier hopen ze, zo mogelijk met hulp van een man, uit het uitzichtloze bestaan te komen. Maar de vraag is of ze het eigenlijk wel echt willen en hoe. De voorbereidingen voor het huwelijk van de middelste dochter Maud, die gaat trouwen met de jonge arts Thomas, vormen de centrale hande­ling.

Maar zodra Thomas ’s avonds naar huis gaat, duikt Maud iedere keer met haar minnaar Richard een sloopauto in en laat daar nog wel eens wat ondergoed slingeren. De oudere zuster Thérèse weet niets van die relatie en versiert Richard om hem als bruiloftsgast mee te brengen. Intussen wil de jongste dochter er met een motorboy tussenuit en komt bovendien de vader van het drietal na jaren boven water. Hij had het pompstation verlaten vanwege een roeping om kunstschilder te worden. Echter zonder resultaat. In plaats van de bruiloft voor te bereiden, organiseert Maud samen met haar vader een bizarre expositie van schilderijen in de autogarage.

Het spel is een wirwar van beginnende, eindigende, stagnerende en even­tueel herbeginnende liefdesrelaties. Therese ’s debiele zoon Tuut-Tuut en een monteur vervullen commentaar functies. Een krankzinnige verknoping volgt op de dag van het huwelijk.

Regie: Bas van den Berg | Script: Gildas Bourdet

Cast & crew

 Madeleine  Miranda Overkamp
 Samson  Henk Rijke
 Therese  Bettina Ter Horst
 Maud  Willemijn Voogt
 Doris  Sanne ter Beek
 Richard  Rutger van Amstel
 Thomas  Michaël Zwaaf
 Humbert  Peter Lammers
 Winnock  Niels Heij
 Tuut-tuut  Gavin Treep
Regie Bas van den Berg
 Decor André van Es