Al mijn zonen

De productie van 2023

Al Mijn Zonen is in 1946 geschreven door de Amerikaanse toneelschrijver Arthur Miller. Het was zijn doorbraak, maar Miller zou later beroemd worden met het toneelstuk De Dood van een Handelsreiziger.

Joe Keller is de eigenaar van een machinefabriek in de Verenigde Staten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam het bedrijf dat hij samen met zijn buurman Steve Deever runde in opspraak, nadat ze ondeugdelijke onderdelen naar de luchtmacht verscheept hadden. Steve werd veroordeeld, Joe werd in hoger beroep vrijgesproken. De oorlog is nu drie jaar voorbij, maar heeft littekens bij de familie Keller achtergelaten. Hun zoon Larry, die piloot was in de oorlog boven de Stille Oceaan, raakte vermist. Oudste zoon Chris kwam wel terug van het front in Europa.

Nu is Chris van plan te trouwen met Larry’s verloofde Anne, die ook de dochter is van Steve. Kate, Joe’s vrouw en moeder van Chris en Larry, gelooft nog steeds dat Larry terugkomt. Als Chris en Anne trouwen is dat weer een teken dat niemand meer in de terugkeer van haar jongste zoon gelooft. En dan komt het nieuws dat Anne’s broer George terugkomt met nieuws van hun vader…

Al Mijn Zonen is een stuk over de ‘American dream’ na de Tweede Wereldoorlog: geldgewin en het recht van de sterkste. Het is een drama waarin illusies en leugens de personages gevangen houden in een web waar ze nauwelijks nog uit komen en waarin de waarheid ontnuchterend is.

Joe KellerEltjo Herder
Chris KellerGavin Treep
Kate KellerRia van Zomeren
Anne DeeverIlse Jansen
George DeeverNiels Heij
Dr. Jim BaylissRonald Nijman
Sue BaylissLizette Osiecki
Regie:Gerard de Jong
Regie-assistentieAnnemieke Wassink
ProductieleidingCharles van Mierlo